Het gevaar dat TSS heet

Een paar dingen over TSS, het toxisch schok syndroom

Bij iedereen die tampons gebruikt, zouden de letters TSS een belletje moeten laten rinkelen. Het toxisch schok syndroom is een heel gevaarlijke ziekte, die kan optreden als je een tampon te lang laat zitten. TSS kan levensbedreigend zijn en moet dus zo snel mogelijk worden herkend en behandeld. Als je je plotseling erg ziek voelt, spierpijn of hoge koorts krijgt, moet braken, last krijgt van diarree, hoofdpijn, keelpijn, duizeligheid of flauwvallen, bestaat de kans dat je het syndroom hebt opgelopen. Een klasgenote van mij heeft TSS opgelopen en ik herinner me nog dat een aantal vriendinnen van me van de ene dag op de andere gestopt zijn met tampons.

Nu blijkt uit een Frans onderzoek dat ook menstruatiecups TSS kunnen veroorzaken. De Engelse krant Daily Mail heeft hierover bericht. Volgens de researchers van de Claude Bernard universiteit vormen álle producten die je gedurende een paar uren in je vagina laat zitten een potentieel gevaar. Ik heb zelf nooit tampons of cups gebruikt, dus ik moet niet overtuigd worden, maar menstruatieondergoed is dus nog niet zo’n slecht idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *